Leva och arbeta i Sverige
Leva och arbeta i Sverige
Hej tillsammans!
Jag tänker om lever i Sverige med min fru.
Vi var där några gånger och vi tyckde om det. Jag vill komma i
våren på söker arbete (som dataspecialist / administrator, men också
annat).
Nuvarande jag lärar mig Svenska och prova ut det i detta forum.
(Ni lägger märke att det är inte ännu så bra, men man måste börjar på
någon sätt.).
Det vore bra, om någon som lever där har tips eller informationer
för oss.
Jag glädjer mig över varje svar, eftersom jag måste träner min Svenska.
Hej då
Robert
Jag tänker om lever i Sverige med min fru.
Vi var där några gånger och vi tyckde om det. Jag vill komma i
våren på söker arbete (som dataspecialist / administrator, men också
annat).
Nuvarande jag lärar mig Svenska och prova ut det i detta forum.
(Ni lägger märke att det är inte ännu så bra, men man måste börjar på
någon sätt.).
Det vore bra, om någon som lever där har tips eller informationer
för oss.
Jag glädjer mig över varje svar, eftersom jag måste träner min Svenska.
Hej då
Robert
- Dietmar
- Admin
- Beiträge: 2597
- Registriert: 9. Juli 1998 18:00
- Lebensmittelpunkt: Deutschland
- Kontaktdaten:
Re: Leva och arbeta i Sverige
Hejsan Robert,
och välkommen hit
Din svenska är okej; i alla fall jag förstår allt du säger
Hur söker du job? Har du redan kontakt med ams, eller med något IT-företag?
Dietmar
och välkommen hit

Din svenska är okej; i alla fall jag förstår allt du säger

Hur söker du job? Har du redan kontakt med ams, eller med något IT-företag?
Dietmar
-
- ist schon ewig hier
- Beiträge: 1014
- Registriert: 24. November 1999 14:54
- Schwedisch-Kenntnisse: gut
- Lebensmittelpunkt: Deutschland
- Kontaktdaten:
Re: Leva och arbeta i Sverige
Hej Robert!
Det låter jo ganska bra. Jag tror att det är viktigast att prata svenska och vaga att prata svenska! Om dina framtidsplaner kan ja inte svarar so mycket, da är det kanonbra att du berättar lite mer om dina backgrunder. OK?
Varmt välkommen i forum!
Hälsningar
Det låter jo ganska bra. Jag tror att det är viktigast att prata svenska och vaga att prata svenska! Om dina framtidsplaner kan ja inte svarar so mycket, da är det kanonbra att du berättar lite mer om dina backgrunder. OK?
Varmt välkommen i forum!
Hälsningar
Viele Grüsse
Gottfried 
Den Himmel überlassen wir den Engeln und den Spatzen. (Heinrich Heine)


Den Himmel überlassen wir den Engeln und den Spatzen. (Heinrich Heine)
-
- Schweden Guru
- Beiträge: 1949
- Registriert: 14. Oktober 2006 15:48
- Schwedisch-Kenntnisse: fließend
- Lebensmittelpunkt: Schweden
Re: Leva och arbeta i Sverige
Hej Robert,
ett hjärtligt välkommen från Orsa/Dalarna!
Har du gått en kurs på svenska eller läser du bara på egen hand?
Hör av dig!
Jörg
ett hjärtligt välkommen från Orsa/Dalarna!
Har du gått en kurs på svenska eller läser du bara på egen hand?
Hör av dig!
Jörg

Re: Leva och arbeta i Sverige
Hej Robert,
Jag hälsar dig också varmt välkommen här. Det är ju jättekul att du våga prata svenska, det är inte många som törs, kan jag tala om för dig. Utnytta möjligheten här!
Jag hoppas att vi hörs igen och - så klart - att det blir lite mer prat på svenska här!
Oliver
PS: Det gör absolut inget om man gör några fel, det gör alla här! Och säga bara till om du behöver lite hjälp!
Jag hälsar dig också varmt välkommen här. Det är ju jättekul att du våga prata svenska, det är inte många som törs, kan jag tala om för dig. Utnytta möjligheten här!
Jag hoppas att vi hörs igen och - så klart - att det blir lite mer prat på svenska här!
Oliver
PS: Det gör absolut inget om man gör några fel, det gör alla här! Och säga bara till om du behöver lite hjälp!
Re: Leva och arbeta i Sverige
Vad lugnt det är här idag, det är ju lite konstigt. Är ni alla ute och handlar julklappar, eller hur?
-
- ist schon ewig hier
- Beiträge: 1014
- Registriert: 24. November 1999 14:54
- Schwedisch-Kenntnisse: gut
- Lebensmittelpunkt: Deutschland
- Kontaktdaten:
Re: Leva och arbeta i Sverige
Hej, ich habe keine Lust mit dir schwedisch zu schwätzen.
Heute ist es ruhig, kein Streit, nix los…ist doch auch mal schön.
Liegt nicht an uns, bei den „anderen“ ist auch nix los…..
Also, essen wir noch ein paar Lussekatter und einen Kaffe!
Viele Grüsse
gottfried
Heute ist es ruhig, kein Streit, nix los…ist doch auch mal schön.
Liegt nicht an uns, bei den „anderen“ ist auch nix los…..
Also, essen wir noch ein paar Lussekatter und einen Kaffe!
Viele Grüsse
gottfried
- oka-kate
- Schwedenfreund
- Beiträge: 704
- Registriert: 25. Oktober 2006 11:55
- Schwedisch-Kenntnisse: Grundkenntnisse
- Lebensmittelpunkt: Deutschland
Re: Leva och arbeta i Sverige
Hej Gottfried,
andere Frage, die Lussekater sind doch die komische gerollten "S" aus Teig mit Rosinen, oder?
Hat jemand von Euch das Rezept dazu?
Hej då Katja
andere Frage, die Lussekater sind doch die komische gerollten "S" aus Teig mit Rosinen, oder?
Hat jemand von Euch das Rezept dazu?
Hej då Katja
Nicht alles ist so einfach wie man denkt! Aber machbar ist alles!
-
- ist schon ewig hier
- Beiträge: 1014
- Registriert: 24. November 1999 14:54
- Schwedisch-Kenntnisse: gut
- Lebensmittelpunkt: Deutschland
- Kontaktdaten:
Re: Leva och arbeta i Sverige
Hej Katja!
Hier kommt die Maus:
Lussekatter
Recept lussekatter
Mycket goda Lussekatter, eller Saffransbröd som de också kallas. Enkelt recept som ger goda lussebullar till lucia och jul.
Saffransbröd med kesella som blir mycket goda. Jag har gjort detta recept många gånger, alltid med lyckat resultat!
Klocka Tid: 2 timmar
Muffins 50 st
Du behöver:
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
150 g margarin eller smör
5 dl mjölk
1 burk (250 g) kesella
2 pkt (à 0,5 g) saffran
1½ dl socker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Pensling:
1 ägg
Garnering:
russin
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Smält matfettet (d.v.s. smöret eller margarinet) i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).
3. Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta matfettet) över jästen och rör tills den är upplöst.
4. Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran, socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min.
5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar. Baka sedan ut 10 lussekatter av varje del, genom att rulla ut varje liten del till ca 20 cm och därefter forma till en lussekatt. Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper och tryck i russin ordentligt. Låt jäsa till dubbel storlek 20-30 minuter.
6. Pensla brödet med uppvispat ägg.
7. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter.
8. Låt svalna under bakduk. Förvara i plastpåse eller frys in.
viel Erfolg und gutes Backen.....
LG
Hier kommt die Maus:
Lussekatter
Recept lussekatter
Mycket goda Lussekatter, eller Saffransbröd som de också kallas. Enkelt recept som ger goda lussebullar till lucia och jul.
Saffransbröd med kesella som blir mycket goda. Jag har gjort detta recept många gånger, alltid med lyckat resultat!
Klocka Tid: 2 timmar
Muffins 50 st
Du behöver:
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
150 g margarin eller smör
5 dl mjölk
1 burk (250 g) kesella
2 pkt (à 0,5 g) saffran
1½ dl socker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Pensling:
1 ägg
Garnering:
russin
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Smält matfettet (d.v.s. smöret eller margarinet) i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).
3. Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta matfettet) över jästen och rör tills den är upplöst.
4. Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran, socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min.
5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar. Baka sedan ut 10 lussekatter av varje del, genom att rulla ut varje liten del till ca 20 cm och därefter forma till en lussekatt. Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper och tryck i russin ordentligt. Låt jäsa till dubbel storlek 20-30 minuter.
6. Pensla brödet med uppvispat ägg.
7. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter.
8. Låt svalna under bakduk. Förvara i plastpåse eller frys in.
viel Erfolg und gutes Backen.....
LG
Viele Grüsse
Gottfried 
Den Himmel überlassen wir den Engeln und den Spatzen. (Heinrich Heine)


Den Himmel überlassen wir den Engeln und den Spatzen. (Heinrich Heine)
-
- Schweden Guru
- Beiträge: 1949
- Registriert: 14. Oktober 2006 15:48
- Schwedisch-Kenntnisse: fließend
- Lebensmittelpunkt: Schweden
Re: Leva och arbeta i Sverige
Alla andra jobbar, snälla farbröder!
Jag har just börjat efter min stroke och det känns bra.
Hälsningar
Jörg
Jag har just börjat efter min stroke och det känns bra.
Hälsningar
Jörg
